Den kjente Harvard Professoren og advokaten Alan Dershowitz er kjent og respektert av amerikanere flest, og har nå ved sin siste episode av Det Dershow på hans YouTube kanal valgt å utfordre nettgiganten til sensurere ham for brudd på dems retningslinjer. 

Alan Dershowitz er en sterk forkjemper for ytringsfriheten og den amerikanske grunnloven, og har nå valgt å gå til direkte kamp mot nettgiganten Google/YouTube som for en uke siden endret sine bruker retningslinjer slik at det å stille spørsmål ved presidentvalgets legalitet vil føre til en øyeblikkelig utestengelse av brukeren. 

Den 10. Desember publiserte Alan Dershowitz episoden hvor han og hans gjest i studio flere ganger brøt YouTubes rettningslinjer, og kanalen hans er enda ikke på noen måter blitt straffet, og det ser dermed ut som om YouTubes retningslinjer ikke gjelder alle sinesn medlemmer. 

Dershowitz ønsket at YouTube skulle sparke ham av tjenesten slik at han fikk en mulighet til å gå til sak mot Google og YouTube, men så langt ser det ikke ut til at YouTube har bitt på Dershowitz’s agn. 

Under kan du se episoden hvor Dershowitz bryter Youtubes retningslinjer.

Video fra YouTube