De siste dagene har man i norske medier fått høre hvordan Trump angivelig ifølge et lekket telefonopptak skal ha truet Georgias statssekretær Bradford Jay Raffensperger som følge av valgresultatet i staten, men hører man hele samtalen blir det fort klart medias vinkling av samtalen ikke gjenspeiler virkeligheten. 

I telefonsamtalen kan man høre hvordan en oppgitt president Trump forklarer hvordan han og hans juridiske team mener det har vært “uregelmessigheter” i valget, og at Raffensperger bør etterforske disse uregelmessighetene slik at det amerikanske folk kan få vite hvorvidt valget gikk riktig forseg. 

Trump ber også om tilgang til å se dataene fra valget i Georgia for å kunne avdekke eventuelle uregelmessigheter, og for å kunne sammenligne de dataene han selv sitter på med de statssekretær Raffensperger har slik at man kan avdekke hvorvidt det er feil eller ikke i noen av dataene. 

I videoen under kan du lytte til hele samtalen mellom de to juridiske teamene, Trump og Raffensperger, og du kan gjøre deg opp din egen mening rundt hvorvidt Trump slik den politisk korrekte pressen i Norge hevder “truer Raffensperger eller på annen måte misbruker presidentembete”.